Cowboy christmas och nice moments

Sitter i soffan med tom och laurie och tittar på CMA christmas edition, åh herregud! det är alltså country music awards, christmas sånger! Är man i cowboyland så är man, en sliskig sliskig kille men DEN cowboyhatten och cowboyboats sjunger en cowboy variation av winter wonderland. det är så patetiskt! Laurie sjunger med, Tom sitter och säger.. he is ugly, no offense but he looks sooo gay! jag skrattar!
Min måndagkväll!
Tänkte bara dela med mig av några underabar bartoletti moments!

Här kommer ett till: Laurie är inte precis en bra kock och vet inget om matlagning.
Jag skulle bala semlor och behövde färsk jäst, sånt som alla har i sverige. Men det finns inte här. Alla använder torr jäst, i påse ni vet. Så jag sa till Laurie att nästa gång måste vi försöka hitta färsk jäst, till svar fick jag: Men denna är färsk.. den går ut 2012, jag köpte påsen idag. hahah jag dog lite.

detta är sånt som händer varje dag här och it cracks me up! skrattar varje dag. Underbart!

Nu ska jag mysa ner mig i min snuggie, något som vi borde ta in till sverige.Hur smart som helst, i alla fall när man bara har en kamin som värmer hela huset och det är minus 27 ute. Alla går runt i snuggies här:) mys

PUSS PUSS

1:a advent... I guess

Ja, då är det första advent. Hade jag inte kollat i kalendern hade jag inte trott på det. Det är väldigt annorlunda från sverige, saknar svensk advent!
saknar adventsstjärna, att tända ljus, glögg och lussebullar. Här gör vi inget utav det, saknar hela traditionen. Även fast jag bor i en kristen familj gör vi nada. Advent suddas liksom ut jämfört med alla annan jul hysteri här. Husen har börjat pyntas men galna ljus, det är exakt som på filme. Blinkande ljus, snögubbar och hela paketet. det är galet men ger en ganska mysig stämning.

Hoppas ni alla där hemma får en mysig advent. Själv ska jag på bio med några kompisar och låtsats att jag dricker glögg.

Puss

My sis

Juliana<3


Pictures


 
Såhär ser det ut hos mig!
Lägger äntligen in lite bilder från thanksgiving hos grandma, enjoy
Idag åkta vi till Bozeman och lämnade Juliana på flygplatsen.. back to college for her. Kommer sakna min sis!
Kanske ska hälsa på henne i maj vilket kommer bli superkul:)

Ash följde med till bozeman och det blevlite shopping och china mat.
Igår var sista kvällen med Juliana, vi låg i soffan och kollade på film men fyra filtar över oss och massa popcorn, mysigt värre. fin syster<3

Nu ska jag ta på mig längdskidorna och ta en tur med Maria

PUSS



Turkeeeeey

Turkey Killing!







Thanksgiving and black friday

Nu är thanksgiving över!
Vi tillbrinagde torsdagen hos grandmas i Butte med nästan hela the Bartoletti family. En hyfsat stor familj med toms 10 syskon och ca 50 kusiner, heheh! vi åt turkey och allt som hör där till. Min semlor var superpoppis och the pumpkin pie är min nya favorit!! jag åt så mycket att jag knappt kunde röra mig. men det är ju bara thanksgiving once a year
På kvällen åkte jag, laurie och Juliana in till bion och såg på Harry Potter. Laurie var skräckslagen under hela filmen och spillde coca cola över hela sig. underbart

Vi sov över hos grandma för att vara redo för the back friday nästa dag. he black friday är den årliga superrean alla affärer har efter thanksgiving, de öppnar klockan 5 på morgonen och det brukar vara rusning. Vi är ju i montana så det kryllade inte precis av folk men jag fick några kap i alla fall.

Nu har jag precis kommit hem från en underbar tur men längdskidorna, helt underbart!
Ska försöka lägga in the turkey pictures idag, om datorn inte kraschar vill säga. Vårat internet är fortfarande väldigt låååågt så att säga

Ha det superbra där hemma för det har jag!

Juste,beställde min skoljacka idag. ni vet såna som alla går omkring i på high school filmerna? coolt


Insnöad

Igen skola Ingen skola Ingen skola! glad!
Vi är.. insnöade.klockan sex imorse ringde rektorn och sa att skolan var canceld. Jag låg i min kalla säng och log i över en halvtimme, så glad var jag!
Vägarna är insnöade men om det hade varit sverige hade vi gått till skolan det kan jag lova, har aldrig varit med om detta förut. Ingen skola pågrund av vädret, heheh

Idag ska jag, Juliana, Maria och Laurie ha en baking day! ska bli kul
Här ska bakas pumpkin paj och jag ansvarar för The lenten Buns= semlorna. Jag vet att detinte är fettisdag än men Tom kan inte vänta längre. Hoppas bara Laurie hittar mandelmass, annars är vi körda!
Imorgon bär det av till Butte för thanksgiving. Jag, Laurie och Maria ska sova över hos grandma och gå upp tidigt för the black day. The black day är som våran bokrea, fast detär mer än böcker. Alla affärer i the mall har superrea och den börja klockan 3 på natten, folk står i kö och vissa sover utanför. Galet

Nu ska jag linda in mig i filtar för här är det sjukt kallt. Vi har en kamin som värmer upp hela huset och vi har ett stor hus. Mitt rum är underbart kallt och jag sover med två täcken och tre filtar. Igår gick jag ocg laurierunt i långkalsonger, mössa, vantar och en filt. Burr

Puss puss ha en fin onsdag!

Chopping turkeys och snöstorm

Hej igen
Under mitt lilla internetbreak har det minsann hänt endel.
Juliana kom hem i lördags= crazt times! Snön kom med henne och nu har vi ca 50 cm, det är SJUKT kallt och jag hoppas min skidjacka kommer snart för jag fryser.
Vädret blir bara värre och värre och idag var det en riktig snöstorm, alla skolor runt oss, Dillon, Ennis och Twin var stängda på grund av vädret men sheridan kämpade på. Mitt näshår, mina öron ja hela mig frös när jag gick till lunchen.
Bilfärden hem med ashley var scary as hell, vi kunde se ungefär 3 meter framför bilen och körde i 40 hela vägen hem. Allt kändes mycket tryggare när ash sa, If a deer cross we are screwed. hehe
Jag kom i alla fall home safe!

I lördags mördade vi våra turkeys. det var minsann en upplevelse. Tog en hel del kort som ska läggas upp senare, lovar. Det började med att louie och Jack hämtade kalkon efter kalkon i en tygsäck med huvudet utstickande. Mitt på uppfarten stod en stubbe och Tom väntade med yxan i handen. Vi la upp huvudet på stubben, drog ut nacken och ja.. ni fattar resten. Det var GROSS! the turkey flaxade i ca fem minuter utan huvud, blodet sprutade och det var ja... äckligt. Sedan la vi ner kalkonen i kokande vatten och plockade fjädrarna. En upplevelse minst sagt!

Nu ska jag plugga och se på Glee, är supertrött efter en Sjukt jobbig practice. får se om det blir skola imorgon pga vädret. Hoppas inte såklart!
PUSS PUSS

btw

By the way. förresten!
En liten världsnyhet..
Igår drömde jag på engelska för första gången, enligt Mr.Will ska det vara ett bra tecken!
Ville bara dela med mig av nyheten.

Snow

Här snöar det och är mysigt!
Big sky har öppnat backarna och parken med 13 inches of snow. Så fort mina skidgrejer kommer ska jag dra mig ut! ska blir grymt kul

Fredag idag- slapp dag! sitter på bibblan eftersom vårt internet är nere. Sen blir det att åka dillon och shoppa på walmart, semlor och lussebullar ska bakas snart. Det är ju för tusan första advent snart, herregud vad tiden går!

Igårkväll var det movie och hot tubnight hemma hos mig med fabi, ash och marcus. Mysigt! Vi rullade oss i snön och hade snöbollskrig, gillar montana winter.

Snart är det thanksgiving och endast tre dagar i skolan, ska bli superskönt. Thanksgiving party hos grandma med hela familjen på torsdag ska bli intressant, får se om jag kan äta våra turkeys.. hehe

kan inte fatta att det gått nästan tre månader, är chockad att jag inte längtat hem en enda gång, galet!! men jag njuter bara för någon dag kommer väl tårarna antar jag.

PUSS PUSS hoppas ni har det bra där hemma

Its here halleluja!

Som jag sa, internet kommer och går här ute i ödemarken.
Har det som vanligt väldigt bra här i cowboyland, är på superhumör! förutom att jag inte fattar matte läxan, men det gör inget.

Tänkte berätta lite om min Tisdag och sen svar på en kommentar jag fick.
Skolan rullar på som vanligt och tisdag är alltid tisdag, alltså lite bättre än måndag men inte bra!
Kören förbereder sig för julkonserten, jag ska sjunga nu tändas på svenska och en duett med Jaia- Ganska excited faktiskt.
Annars är det uppladdning för Thanksgiving och christmas som gäller. Nästa vecka är thanksgiving= tre dagar i skolan, Juliana kommer hem och the turkeys ska slaktas och ätas upp! hehe
Kan inte fatta att det första advent snart, galet! ska baka Lussekatter för hela slanten!!
Snön börjar smått komma, längtar till skidsäsongen! bor nämligen 1 timme från USAs rankad bästa skidresort, har man A and B i betygen får man ett pass för 99 dollar, UNDERBART!

Igår var jag på promenix som vanligt med Laurie, vi båda gick runt i våra ILLoranga mössor (hunting season)
hade min underbara lillerudsjacka som fortfarande luktar ko, hehe!

Nu tänkte jag svara på the comment:
- Är det svårt att få kompisar?
Detta var en av de största farhågorna jag hade, jag trodde jag skulle sitta ensam during lunch och gå runt i korridorerna helt själv. Det handlar om att vara öppen,positiv, glad och villig att pröva helt nya saker. Att få vänner är det viktigaste av allt under ditt år.
För mig har det gått jättebra och jag har redan efter bara två månader fått några av mina bästa kompisar ever.
Jag vet inte riktigt vad jag gjorde för att få kompisar, det kändes som om det kom naturligt. Jag var öppen och glad, tog initiativ och vågade säga saker. jag gick med i cheerleading även fast jag aldrig gjort det och de första veckorna gick jag till kyrkan bara för att få vänner. Jag är inte alls religiös och tyckte inte alls om det, men jag fick kompisar.
Det handlar också mycket om tur. Jag kom till en väldigt väldigt liten skola, alla var väldigt nyfikna och frågade mig saker hela tiden. De ville bli min kompis och killarna ville bli min pojkvän, bara för att jag var från sverige. Så man får väldigt mycket attentioni början, det gäller att hålla kvar det. Jag lyckades hålla kvar det och fick vänner genom allas nyfikenhet. För många är det så att alla är nyfikna i början och sedan skiter i en helt och hållet.

Så mitt tips är att vara aktiv i något. det behöver inte vara sport, det kan vara FFA, FCCLA eller speech. Men om du bara sitter hemma vid datorn kommer du längta hem. En annan sak är att du måste våga ta initiativ, våga fråga, vänta inte på att någon ska komma till dig. Jag fick min bästa vän Ahlsey genom att jag frågade henne om skjuts hem.En sådan liten sak.

Våga, var glad och öppen.Gör saker du inte gjort förut, vad som helst.För vänner är 99% av hela året.Jag lovar

PUSS PUSS nu ska jag se på GLEE

Monday again and nooooo internet

Vanlig mandag i Sheridan= no internet
sa, varat internet kommer och gar. funkar aldrig riktigt ordentligt.. thats just montana. for att fa service pa mobilen maste jag sta i hornet av vardagsrummet och halla mobilen hogt upp i luften. hehe

Har inget speciellt att saga idag, en helt vanligt trakig mandag som borjade lite kaotiskt!
Min lilla Ruby har fatt en dalig vana och springer efter bilar, sa igar nar tom akte ut for att jaga sprang hon efter bilen, det slutade med att nagra jagare ringde och sa att de hade var svarta cockerspaniel. Vi hamtade henne pa mataffaren och hon hoppade upp i mitt kna, blot, smutsig och kall. stupid dog!
Idag sprang hon efter bilen nar vi akte till skolan och det slutade med att vi fick vanda och lasa in henne i stallet, sa dar har hon statt hela dagen. STUPID DOG

Nu blir det att aka hem och gora laxor och ta ut den dumma lilla hunden!

PUSS PUSS

Ashley's talkin

                       Hi, I have a friend called Anna. She is from Sweden and i love her. My retard<3

Bowling with some great guys


Sunday in sheridan

Idag är det söndag. kallt ute.
Sitter på skolan och ska ta tag i lite läxor, sedan ska jag ner till ashleys och baka brownies.
Skulle egentligen bakat semlor idag till Tom, men usa verkar inte ha mandelmassa! vad är detta för land?
Ingen mandelmassa och inget pärlsocker, herregud! en sak jag saknar är verkligen den svenska maten och våra fina mataffärer, jag saknar fasen ICA maxi!
Om man ska baka kanelbullar hemma bakar vi från början från scratch, här är det frusna färdiga kanelbullar som gäller. Om man ska göra brownies tar man bara fram en bakemix. Lite trött på det måste jag säga!

Snart är det advent och jag kommer sakna glögg och lussekatter något fruktansvärt! hoppas de har saffran här så jag kan baka lussekatter i alla fall!

PUSS
ska försöka lägga in lite bilder senare.. montana är inte precis kännt för sig turbo snabba internet! hehe

YAY

Vi har internet! dags för uppdatering!
Det är lördag här i Montana och jag är jättetrött. Igår var alla seniors och juniors från kören och the band i Bozeman. Vi var inbjudna till en music fest på MSU(montana state university) vi hade master class i sång, lyssnade på körens rep och the marching band. Vi var också inbjudna till deras jazz konsert på teatern.
Först åt vi mat på Mckanzie river, mhm det var den godaste smörgåsen jag har ätit i mitt liv, skojar inte! underbart god.

Konserten var superbra och MSU´s två jazzband var jäkligt bra, bättre än jag förväntat mig.
De hade bjudit in två gamla jazzgubbar som var heligt bra,en trumpetare ochen pianist, de spelade låt efter låt och jammade bara på solo efter solo. sjukt sköna gubbar!
Saknade jazzen på kulturskolan väldigt mycket den kvällen... saknade att spela jazz, älskar det!

Vi kom hem klockan 1.30 på natten och nu är jag supertrött. ska se på film och plugga lite.
Hoppas på att internet hålleri sig nu!

PUSS PUSS

Bozeman pics

Lagger in tre bilder fran Bozeman min nya favorite town som lite updatering!




Updates

Hello
Varat intrnet ar totalt down nu, vet inte nar det kommer tillbaka igen, skriver fran skolan nu!
Tankte uppdatera lite, i sondags var jag och bowlade med FCCLA i Butte,  jag vann over alla med mina feta 106 poang. Ganksa bra! haha Vi kakade pizza och hade kul.

Nu ar det onsdag och denna veckan har gatt SJUKT sakta, sa skont att det ar torsdag imorgon. Sen pa fredag ska koren till en music fest i bozeman, ska bli superkul! Vi ska lyssna pa University of montanas kor och ga pa olika wokshops.

Tankte beratta lite om dagen, borjade med kor dar vi sjunger julsanger. Vi ska ha en julkonsert och Mrs. Bush bestamde att jag skulle sjunga en lat som jag inte ens kan, du kan lara dig den sa hon. Jaja.. det blir val bra det! haha
During history pratade vi om att sverige inte var med i wv 1 eller wv 2, jag sa att vi ar peaceful in sweden, Mr. Stout sa att vi war weakys, haha
Hade spanska test idag som gick super, vet inte hur jag ska klara att ta test nar jag kommer hem, alla test har ar open note, har typ glomt hur man kommer ihag saker. Kommer bli ett tufft ar nar jag kommer hem!!

Nu ska jag kila hem och plugga matte!
PUSS PUSS hoppas internet kommer snart igen


Internet sucks

hej
skulle bara saga att om ni undrar varfor det ar lite lagt med inlagg nu, varat internet har varit nere de senaste dagarna, Skriver fran skolans dator nu. Hoppas allt fixar sig snart och jag ska lagga in bilder och skriva igen
PUSS

Bozeman

Har haft en superdag i min nya favoritstad Bozema! Första staden jag sett här i Montana, första staden som faktiskt har en downtown med affärer och uteserveringar. Vi gick runt i mysiga affärer, drack universums godaste kaffe(bättre än starbucks) och hittade mysigaste bokhandeln. Hade det jättebra och har verkligen fått min nya favoritstad. Folk åkte runt på sina longboardar och jag kände att det hade varit ganska skönt och grymt att bo i bozeman, Montana University of Bozeman är super!

Blev dock ingen riktigt shopping för mig, åkte ju med två killar. Men jag köpte två mössor och en kitetidning i en skitskön, snow/skate/surf affär. Killen i kassan hade varit i sverige och började snacka med mig, han tycket det var grymt att jag kitade och att jag var i montana. Därför fick jag den ena mössan för halva priset, skön kille!!

justnu är vårat internet väldigt trögt, väldigt väldigt trögt! så jag kan inte ladda up bilder på bozeman men det kommer en annan dag, lovar!
Nu ska jag läsa kiteworld och lyssna på musik
puss puss

What a great night

Love my friends!
Ojojoj vilken galen och undarbar kväll jag har haft. Jag, Elle, Ash, Tessa, Kim och Fabi åkte till butte för att kolla på bio. Bilresan var en upplevelse bara den. Jag och Ash fick sitta i framsätet (olagligt jag vet mamma o pappa) Ashley satt i princip på växellådan och växlade hela vägen, haha! bilen lät lite konstigt.
Vi dunkade musik och Elle körde i 120km/h vi hade nämligen bara en halvtimme på oss. Galet

När vi kom fram var det universums längsta kö och vi missade filmen, istället för en komedi gick vi på paranormal activity 2, scary creapy movie as hell. I almost peed my pants, skojar inte. Det var såå himla läskigt!
Ashley spillde coca cola över hela sig och skrek så att alla i salongen glodde. hehe

På vägen hem stannade vi på taco bell, ash var tvungen att få sina tacos. Så jag satt inträngd bredvid en taco ätande ash och hade en läsk mellan benen samtidigt som vi dunkade musik. Hon spillde sallad över hela mig och det var galet, har då aldrig skrattat så mycket!
En underbar kväll med underbara vänner!
PUSS



Pumpkin Pics

Pratade med mamma och pappa och fick önskemål och pumpkin bilder. Detta är Louies tre pumpor, han är expert! han gjorde en vanlig, en robot och ett slott. Inte lite häftigt! (bilderna finns på google också om ni vill kika)

Idag är det superduperfint väder så jag ska nog ta mig en promenix, men får vara försiktig för jägarna, de skjuter som galningar. på allt som rör sig, haha

Ikväll blir det bio i Butte och massa kul och imorrn blir det Bozeman. Anses vara Montanas största stad, mindre än Karlstad! haha de har inte mycket att komma med här inte.

PUSS
Om ni undrar varför bilderna är olika storlek och olika ljus.. tagna vid olika tillfällen med olika kameror.sorry

 



What do you wanna know?

Ok, eftersom det inte händer så mycket speciellt under de vanliga skoldagarna här (är ju trots allt vanlig vardag) så undrar jag vad ni vill veta, något ni undrar över, något som jag inte nämnt här?
kan vara allt från skolan till usa mat eller godis!

Ok så alla ni som läser, från kompisar till msb people! Säg vad ni vill höra
puss

Jaryn's Birthday

Idag fyller Jaryn. Mr. Dupler 26! inte 24! jag har gjort en fet choklad tårta som ska avnjutas framför män som hatar kvinnor! YAY

Idag var en vanlig dag, hade history test som gick hyfsat bra. gick i alla fall inte åt skogen vilket känns skönt. Efter skolan åkte vi (tjejerna) hem till Tessa och hoppade studsmatta och hade grymt kul!
Imorgonb blir det skype med päronen och sen Skräck film i Butte med min tjejer!

Puss ha det bäst älskar er

panama canal,box rebellion, phillipines, roosevelt

This is driving me crazy!!
vad du än säger pappa. jag kommer aldrig tycka om historia!

Raquels and FCCLA

Denna Tisdag har jag tillbringat i Dillon men FCCLA, district meeting med workshops och speakers. Var väldigt tråkigt men roligt att göra något annat än skola.
Efter Fccla åkte jag hem till Raqui, och som en äkta lillerudare kan jag ju säga att den flicka är lucky!
Hon bor på ens stor ranch med massa supersöta kor:) Det första jag ser när jag kommer dit är tre stora vackra John Deer, jag börjar nästan skrika pch hon säger lugnt, ja.. det där är min traktor! GAAAHHHHH! lycklig flicka

Vi åkte runt i en liten john deer, sa hej till kossorna, kalvarna och de fina hästarna. Jag fick koskit över hela mig och kände att det var bra att jag var en lillerudare i alla fall.

Klockan sju var det FFA meeting (future farmers of america) får se om jag joinar:) man ska kunna en massa om agriculture, och jag kan endel pga lillerud men här är det en helt annan sak. Verkar i alla fall roligt, så jag får se!

Nu ska jag göra mina sista läxor och sen sova, supertrött
Lägger in en bild på Raqui och hennes bull Superman (sånt vi gör i FFA)


Missing

Hej
Måndagar, alltid lika svårt att gå upp. en helt ok dag när jag kom upp dock.

Lyssnar på Bolebitar och saknar trummorna kulturskolan och jazzen sjukt mycket! vill bara spela! tror jag ska gå till skolan och sno trummorna, hahah! ska bli underbart att få börja igen när jag kommer hem. Synd att boelbitarna är gone though:( det var fina tider!

Måste bara säga att jag har de finaste föräldrarna som betalar Spotify Premium, nu kan jag lyssna i mobilen. LOVELY
jag älskar er mest!

Förutom trumlängtan är jag på topp. kan inte bli bättre tror jag.
Imorgon åker jag till Dillon med FCCLA, missar skolan och får spendera en dag men raqui, ash och marcus:) Jippi
PUSS

ok juste, en rolig nyhet. På lucia ska jag visa ccc dvdn för kören och kanske hela skolan:) hahha

Jade and Louie

Bror och hans fiance! lika galna båda två!


Josse<3

Idag när jag satt ute i solen ringde jag till Josefine! Hon har äntligen skaffat mobil. Det var underbart att få prata med dig, har verkligen saknat det. Vi hade jättesvårt att prata bra svenska, haha knäppt.

Josse, det gjorde min dag PUSS älskar dig
Alla: kolla hennes blogg
www.smultronfranprarien.blogspot.com


RSS 2.0