Cowboy day

Idag var det cowboy day och jag hade bästa outfitten ever! Nästan hela skolan var utklädd idag, vi bor ju i sheridan. The cowboy town!

Imorgon är det stora dagen, parad! cheerleading, och massa mer.
Ska bli superkul verkligen taggad!

har inte så mycket mer att säga så jag slänger in två bilder, en på min snygga outfitt (i vikkis bil) och en väldigt dålig bild från bilrutan på Sheridan. (fick med en pickup också) haha


Homecoming och Mr. Sheridan

It's homecoming week och mycket är på gång. Idag var det hippie day, chili feed och mr. Sheridan.
Tyvärr var inte så många utklädda, men de som avr gjorde det grymt. Vår bildlärare, Mr. Will är underbar. När jag gick genom korridoren imorse hör jag något fiol liknande ljud och där sitter han med långt grått löshår, hippie outfitt och spelar ett kinesiskt stråk instrument. Underbar!

På kvällen var det Mr. Sheridan. Det är en beauty pagent för killar, de hade på sig klänningar och gjorde ett framträdande. Clinton var underbar och sjöng Mamma Mia!
tyvärr gkömde jag kameran hemma, men jag ska sno några bilder!

Imorgon är det cowboy day och jag har världens bästa outfitt, tur att man har en cowboy familj. På torsdag är det parad och jag ska ha min fina klänning, jag har ingen aning och vart jag ska var och när jag ska vara där, men det går säkert bra.

puss puss nu ska jas sova.
HOWDY

Great day

Idag har det varit en riktig american girl day. Jag älskar att alla mina kompisar har körkort.
Jag, Ashley, Jonnie och Kimmy åkte in till Butte idag för att shoppa. Ashley kör förövrigt som en galning.. hon kör hem mig varje dag och varje dag är jag lika skräckslagen. Inget bilbälte, smsar samtidigt och kör i 120km/h
(bli inte oroliga nu mamma och pappa) but she is a crazy driver!!

Dagen var i alla fall väldigt bra, jag och Jonnie köpte ett par solglasögon som var slivriga/glittriga till rockstar day imorgon. Vi käkade på taco bell och Ashley bjöd mig på en Corn Dog, montanas fast food specialite. En varmkorv omringad med corn bread på en pinne. De två första tuggorna var väl bra.. men sen blev det lite för mycket.

Det är sjukt att jag är i usa.. tänker på det varje dag. Små saker som idag gör att man verkligen fattar att man är MITT i det här livet nu! bara en sak som att Ashley kör en MEGA truck i rosa solbrillor, stencool och vi sitter där bak och diggar americas top 40 hits på radion. Det är galet det här.
Jag trivs så bra! dream!

nu sitter jag i min säng omringad av fem klänningar. På torsdag kl 3 är det parad och jag ska sitta bredvid kenneth och vinka. hehe.. galet!

puss puss my loves. älskar er

( på bilden får ni se mina fina getter som jag har i mitt rum också) haha love them


Yellowstone


Igår var jag, Tom, Laurie, Lucas, Terry, Jaryn och 89 åriga grandma i yellowstone. Det var sjukt vackert men väldigt mycket folk som tog bort en stor del av upplevelsen. Underbart vacker var det i alla fall. Vi åkte runt parken och kollade på alla saker man måste se. Vi såg buffalo, wild fox och black bear. Tyvärr ingen varg pappa.
På kvällen gick vi ner till yellowstone hot spring,det är en älv som är upphettad av en vulkan så vattnet är varmt som i en jacuzzi. Där låg vi i en och en halv timme. Helt underbart!
Nu har jag varit i Wyoming också, hela parken ligger faktiskt i wyoming, fast det får man absolut inte säga till någon montanian. Yellowstone tillhör montana för dem.

Nu ska jag lägga in alla bilder, sen duscha och ringa Ashley. dress provning är på g!! Imorgon är det homecoming!
PUSS


Ennis

Vi förlorade, men det var grymt kul i alla fall. Our boys kommer vara pissed off hela veckan, men vi gillar dom ändå. I alla fall lite, men snart får de se till att vinna. massa underbar bilder på americam life kommer i alla fall. puss


1/10 10% 1 month

En tiondel, tio procent, en månad är avklarad! Vart tog den vägen? Ingen aning, det har gått sjukt fort. Vilket justnu känns väldigt bra. Det känns bra att tiden går.

Klockan är 11 här och jag har skypat med mamma och pappa, märker att det börjar bli svårare och svårare att prata bra svenska. Klämmer in massa engelska ord eftersom jag inte hittar de svenska. Hallå det har bara gått en månad! hur ska det då vara efter nio till?

Nu ska jag duscha och hitta vita och lila kläder.Sedan bär det av till Ennis för match! jag kommer antagligen frysa ihjäl.
Imorgon blir det Yellowstone så bered er på bilder! (har lovat mamma och pappa)

Nästa vecka är det hoomecoming vilket innebär
Mån: rockstar
Tis: hippie
Ons: cowboy
Måste hitta kläder nu! plus en princess klänning, vilken helg det kommer bli.

puss puss alla där hemma
9 månader kvar, sen hemma

Paket!

Idag väntade ett mega paket från sverige i postlådan! gissa om jag blev glad:)ÄNTLIGEN kan jag ladda min mobil och sätta på mig mina egna mjukisbyxor. HEAVEN!

Imorgon åker jag, cheerleadarna, football teamet och volleyball tjejerna till Ennis för match.
Ska bli så kul!
Och på lördag åker jag, tom och laurie tilll yellowstone, snacka om att kameran kommer fyllas med kort, haha! du kommer vara avis pappa!

Nu har jag betalat min första summa för close up i washington dc. Så i april åker jag och massa andra juniors till washington dc i en vecka! Kommer bli GRYMT!
puss puss nu ska jag se på film!


just in my mind

Bara efter tre veckor känner man redan hur man har utvecklats. Utvecklats på många sätt, inte bara språket. Jag har blivit så mycket starkare.
Det som är det bästa med att vara en utytesstudent och lämna allt hemma i tio månader är att man börjar uppskatta allt man har hemma så otroligt mycket.
Innan var allt man hade hemma en tråkig vardag, man gick till skolan, kom hem och pluggade osv. Man var trött på det, man ville bara bort, testa nya grejer.
Skolan var en plåga och det kändes underbart att få flytta hemifrån om två år.

Nu.. när jag varit borta från min familj, mitt hem, min säng, mina kompisar, min skola och mitt plugg i tre veckor börjar man uppskatta den vardagen man hade otroligt mycket.
Jag saknar min tråkiga vardag, jag saknar att bråka med mamma och pappa, jag saknar att bara sitta och kolla på tv och tycka att dagen bara runnit förbi.

Jag saknar till och med att plugga till ett matteprov och att åka buss till skolan.
Jag saknar det på ett "bra" sätt och ser fram emot att komma tillbaka till det. Efter tre veckor här har jag förstått att jag behövde usa, jag behövde ett år ifrån mina föraldrar och ifrån min tråkiga vardag för att verkligen förstå hur bra jag har det. Vilket underbart land jag lever i och vilken underbar familj jag har.
Jag behövde det här.

Så alla ni där hemma, fundera över hur bra ni faktiskt har det. Hur skönt det är att bara ha en helt normal vardag. Hur tryggt det är att ha en mamma och en pappa, en vän och en skola att gå till.

Den här resan kommer hjälpa mig så mycket.
Den har redan hjälpt mig att förstå så mycket.
PUSS och en extra puss till mina underbara föräldrar idag.


Settle down

I´m starting to settle down here and it feels so good!
Idag var en superdag ( bortsett från att vårt vatten är gone). Jag fick 90% på matteprovet som jag tycket gick skit.
Practice var lovely idag, vi hade typ friskis och svettis med gamla tanter! Underbart, jäklar vilken speed det är på Montana tanter alltså:) haha! The cheers börjar sätta sig i huvet nu och jag går runt och nynnar på dem hela tiden! Snart kommer min utrustning också vilket känns super.

Ashley har lovat att låna ut en av hennes klänningar till homecoming så.. nu är det probemet löst, skönt. På fredag drar jag hem till henne för provning:)

Det enda som varit dåligt med denna dagen är vattnet, att jag måste börja tänka y=mx+b istället för y=kx+m på matten och att jag saknar kitesurfingen!

LOVELY DAY!
puss

Fall



Nu är hösten här på riktigt i Montana.
igår natt snöade det och kvällarna blir bara kallare och kallare.
Det känns bra. Det känns bra att året går framåt, det är jobbigt när allting bara står still.

Idag skypade jag med mamma och pappa för första gången. Till min förvånan grät jag inte, det kändes också väldigt bra. Skönt att se dem.

Men en sak jag märker är att så fort man inte gör något börjar man sakta längta hem, så idag när jag jag och Terry är ensamma hemma är det lite jobbigt. Men jag har sysselsatt mig med att sitta ute och läsa, gosa på ruby och träna cheers. Vill man så går det!!

puss

 


freaking cold

det regnade, det åskade, det var freaking cold och vi förlorade med 21-0
inte den bästa kvällen om man säger så.

just good

Jag trivs så bra här och justnu är jag på topp. Detta är en av mina highest tops i mitt liv. Snart kommer det komma a big down, men just nu lever jag på min topp och har det underbart!
imorgon är det football game mot the falcons och efter att ha sett falcons big HUGE guys känns det som att det blir en stor förlust. Men jag och tjejerna ska försöka cheera dem till en vinst!

puss puss

pieces

Slänger in några bilder på min nya buddie! ruby. Huset och utsikten från vår yard.

Vanlig dag i skolan idag, min andra cheerleading practice and I love it! igår stuntade vi ( lyfter varandra mm) och jag var the flyer. KUL var det!!
idag övade vi bara på alla cheers, svårt att lära sig alla olika eftersom de har typ 20 st. men... det kommer såsmåningom.
Nu ska jag plugga math. puss


Ruby the little

Igår fick vi en liten liten svart coker krabat! Ruby är hennes namn och vi har blivit bundisar! Tom säger att jag nog får ta med henne hem till sverige, vad säger mamma och pappa om det?

Ikväll ska vi ha en big bbq för all utbytesstudenter i trakten, så nu måste jag duscha!
 puss puss bjuder på en sötbild av sötruby!


this is were I am!








En liten bildbomb över vart jag är!
Montana


       


You can´t hide that Panther Pride!

jag kan bara lägga upp två bilder. Annars kraschar internet!
but this is Panther Pride baby!


We love our boys, We love our boys. GO PANTHERS!!

Im in love with this!
idag var det fotball game på hemmaplan. Alla killar gick runt i sina gametröjor hela dagen och alla lärare hade lila.
Skolan idag var mindre bra med nyheter som att jag jag har två prov på mån och ett på tis. Men gamekvällen gjorde hela dagen!

Efter skolan åkte jag och Laurie hem, åt mat och bytte om till panthers clothes (purple)
Sedan åkte vi ner till skolan och laddade upp inför the big game. Det var en underbar kväll!
Jag och alla tjejerna körde cheerleading, Go tough, Go tough go panthers get rough!!
Jag fick låna Jerrets practicing jersey som jag gick runt med och var allmänt cool. Fick även reda på att Jerret got a little crush on me. Hehe

Vi hade i alla fall underbart kul även fast killarna tyvärr förlorade med en touchdown. BUH
Nu har jag precis tagit en dusch efter en halvtimme i the hot tub under stjärnhimmeln. (måste bara säga att de har världens mest underbara dusch, jag dör. Mamma o pappa, kan vi inte skaffa en sån dusch?)

Nu ska jag och Terry sätta på en dvd och jag ska droga halstabletter och te för jag har NADA röst kvar efter allt skrikande!

DDDD DEFEND!! DDDD DEFEND!
puss


Homecoming Queen

Andra dagen i skolan. Underbart! jag börjar verkligen trivas nu, hittar utan problem och har fått bra kompisar! Junior killarna flirtar med mig all the time och säger att jag är HOT like FIRE! haha

Idag blev framröstad av klassen, utan att riktigt fatta vad det var till Homecoming Queen. Så på homecoming kommer jag sitta i en bil tillsammans med kenneth i en balklänning ( som jag inte har) och se glad ut. Thats about it!

Idag bytte jag också från band till Spanska 2 vilket var jättebra! spanskan var lättare än i sverige, men det är bara bra:) Det tråkiga är att alla småkillarna i band blv jätteledsna över att jag slutade.
Söta!

puss puss

High School baby

Första dagen på Sheridan High School is Done!
 Alla var jättetrevliga och jag tror jag fått ihop ett hyfsat schema. Eftersom skolan är så liten är utbutet därefter men jag fick några roliga kurser i alla fall.
Jag ska dock försöka byta Band till spanska. Band var inte alls som jag trodde, det var bara massa småkids som spelade skitdåligt och då tar jag hellre spanska som jag har nytta av.
Vi får se om det går!
Min dag ser för tillfället ut såhär:

-Choir
-English
-Astronomy
-Art
LUNCH
-History
-Algebra 2
-Band/ spanish

Jag var och kollade på en volleyball practice efter skolan. Det verkar svinkul.. men jag kan ju inte, så jag får se om jag börjar. Skulle vara kul!!
Volleyball tjejerna är jättesnälla och jag har tydligen redan fått två BFF´s ( best friends forever, mamma och pappa)

Nu ska jag läsa min englishbook och sen bara slappa! är ganska trött.
Puss puss alla saknar er där hemma

Cutting treas like a montanian

Idag skulle jag och Terry ha våran relaxdag. Vad hände med den? Jo, min hostbrother Louie kom hem. Jag och Terry fick låna några old shitty clothes och sedan bar det ut i skogen. Usas största pickup med vovven på flaket drog vi upp på berget. 3000 möh!
Sedan tog killarna fram motosågarna och började fälla, jag och Terry fick såklart lasta pickupen.
Vi lastade två fulla lass som vi körde ner till deras cabin, we gotta have some wood for the christmas guys!

Klockan åtta kom vi äntligen hem och medans hamburgarna ställdes fram spelade jag, Louie och Terry boule.
Efter maten hoppade jag och Terry ner i the hot tub! Välbehövligt kan jag säga. Där låg vi och tittade ut over the mountains and the stars.

Jag har det sjukt bra och imorgon börjar skolan. Hoppas det blirlika lyckat!!

Love Montana.
puss puss

Oh, a little piece of heaven!

Nu sitter jag här i min Stora säng efter att varit ute på en två dagars hiking i Glacier natl park. Jag, Tom och Terry har joggat upp för nationalparkens brantaste trail och sedan joggat ner för att hinna till pizzan på restaurangen. Sedan nästa dag, när jag och Terry knappt kunde resa oss upp ur sängarna drog Tom upp rullgardinen kl 6.30 och sa: Ok kids! time for hiking, it´s a beautiful day!!

Så idag har vi gått upp till Iceberg lake och kom precis ner till bilen när det började regna. tajming!
På vägen såg vi Grizzly bear, Bighorned sheep och mountain goat.
Sedan åkte vi bil längs rankad USAs vackraste väg. Det var otroligt vackert men tyvärr regnade det och dimman drog in så man såg knappt något. När vi åkt hela vägen och kom fram till Glacier park museum började det snöa. SNÖA! jag skojar inte. Bilarna blev helt vita och granarna täckta av snö. Det var sjukt!!

Imorgon får vi förhoppningsvis sova för mina lår är helt döda.
Jag har tagit 300 bilder men kan tyvärr inte lägga upp dem här hemma eftersom deras internet kraschar om man laddar upp något! jag får vänta tills jag kommer till skolan.

Puss puss nu ska jag sova en välbehövlig sömn!!
puss


NY

Jag har så mycket att berätta! Idag är sista kvällen i NY och imorgon klockan 7.00am åker jag till Montana. Det känns både bra och dåligt justnu. NY har varit helt underbart. Staden är underbar och jag har lärt känns så många underbara människor.
Har skrattat tonvis!!

Vi har åkt runt i en buss med en super guide som lärt oss massor. Igår var vi uptown.. Alltså manhattan, upper east side och upper west side. Sedan gick vi runt fritt. Ja, Lisa och Elin åkte upp i empire state, letade på hela macys efter en platttång och drack kaffe. Det var 40 grader i NY så.. man orkade inte så mycket.

Idag var vi mest i Downtown. Vi åkte färjan ut till statten island. Såg china town, little italy och soho. Idag var det ännu varmare. Nära döden måste jag säga!
 
Känslan av att komma in i en buss med AC är det bästa som finns!
Nu ska jag packa allt somjag rivit upp och sedan VILA! jag är hyfsat trött och ska upp 2.30 imorgon!  

puss puss och en extra puss till mamma och pappa där hemma!!

New york

Ville bara saga att jag ar ny! gatt pa manhattan hela dagen. Har fetaste skavsaret, ar skittrott, och har ont i huvudet. men det ar super har! i overmorrn aker jag! puss


RSS 2.0